La Vie en Rose

Ez az olajfestmény egyike a legújabb képeimnek.
A címét Edith Piaf La Vie en Rose című dala után kapta, ami azonkívül, hogy nagy nagy kedvencem, egyben az inspirálója is volt ennek a képnek. Persze festés közben rongyosra is hallgattam a dalt..
A cím maga annyit jelent magyarul: az élet rózsaszínben. Ezt én egy kicsit kifordítottam, ami a kép témáját illeti, ugyanis nekem az élet rózsaszínben életérzés kicsit egybecseng a szépséggel, az élettel, születéssel, elmúlással és így alakult át tulajdonképpen egy rózsa életévé.
Nem magyaráznám túl, mert nincs is mit, csak remélem, hogy a kép visszaad az idelátogatóknak is valamit abból a bizonyos La Vie en Rose-ból...
De nem bízom a véletlenre, segítségül hívom inkább Edith Piaf-ot. Így hát hallgassátok meg közben a dalt is, mert igazán gyönyörű.

This painting is one of my newest oil paintings.
It was inspired by my long time favourite song: Edith Piaf La Vie en RoseThis painting was named after this beautiful song, not to mention that I had listen it again and again and again about million times during painting..
The title means actually: Life in pink. I had changed the meaning a little bit in my painting because for me the 'life in pink' feeling is a bit of beauty, life, birth and death, so that's why I'd turned the original meaning of this title to Life of a rose.
I don't like to overexplain the whole thing, I just simply hope that my painting is able to give something from that La Vie en Rose..
But here is Edith Piaf and her beautiful song too, if you need some help. Just click on play and listen to this wonderful melody..and finally you will get the La Vie en Rose feeling.


olaj vásznon, 30×40 cm, 2011. / oil on canvas, 30×40 cm, 2011.
Related Posts with Thumbnails
 

blogger templates | Make Money Online